top of page
Glass Buildings

Over ons 

Gestart op 12-jarige leeftijd werd investeren een nieuwe, andere passie voor me. Belgen hebben sowieso niet de neiging om te beleggen, maar zweren trouw aan hun spaarboekjes en vastgoed (baksteen in de maag). Wanneer beleggen zeer aantrekkelijk wordt - vaak getriggerd door een te lage opbrengst op risicoarme alternatieven - slaat het grote publiek/de massa toe. Al te vaak raken ze verstrikt in speculatie, kopen ze de top, verkopen ze op de bodem en komen ze nooit meer terug.

Er zijn verschillende strategieën die ik over de afgelopen jaren heb uitgetest, maar het merendeel van het continue succes ligt in het kiezen van conservatieve/laag-volatiele aandelen in de consumentengoederen- en gezondheidszorgindustrie. Deze Amerikaanse bedrijven worden geleid door de beste managementteams uit hun sector, met een afgelijnde focus op conservatieve kapitaalallocatie en prudent gebruik van schulden.

Onze extensieve research naar covered-call writing in combinatie met deze conservatieve aandelen vormt de basis van lange termijn kapitaalgroei.

De manier waarop we beleggen is dezelfde als de methodiek die we toepassen in het dagelijkse bedrijfsleven. We hebben ervaring in het analyseren en participeren van en in private overnames op de Belgische kmo-markt, het onderzoeken van groeipotentieel en de daaraan gekoppelde financieringsmogelijkheden. Hoe snel kan een onderneming groeien met de eigen free cashflow? Hoe wordt efficiëntie gemeten en hoe identificeren aanjagers voor verdere optimalisatie? 

Begin 2023 finaliseerden we onze eerste overname en leidt deze praktische bagage van projectmanagement en financial reporting tot additionele inzichten voor onze premium-leden. Beleggen is immers net zoals investeren in bedrijven, zij het dat we een klik moeten hebben met het management en zelf geen controlerend belang aanhouden. Managers nemen de kapitaal-allocatiebeslissingen waaruit het finale rendement voorkomt. Uitzonderlijke CEO's spotten met skin in the game leidt tot uitstekende lange termijn resultaten met een beperkt risico op permanent kapitaalverlies.

ALGEMENE DISCLAIMER

De activiteiten van Option Generator staan niet onder toezicht van de FSMA (geen vermogensbeheer of beleggingsadvies), vermits onze documentatie niet als persoonlijk advies mag worden beschouwd. Elke website-bezoeker, cliënt, abonnee... geeft expliciet aan kennis genomen te hebben van deze disclaimer.

 

Abonnees/cliënten beslissen zelf over het uitvoeren van transacties gelinkt aan de besproken financiële producten en hebben als enige controle over hun beleggingsrekening. Option Generator BV kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor haar verstrekte informatie.

bottom of page